Statul le dă 50 lei lunar copiilor defavorizaţi pentru a merge la grădiniţă

0

Începând din ianuarie 2016, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani care provin din famili defavorizate vor primi câte 50 de lei sub forma unui voucher pentru a merge la grădiniţă. Potrivit Ministrului Muncii, Rovana Plumb, un număr de 111.000 de copii ar putea primi un tichet social care se poate folosi pentru a cumpăra alimente, haine, jucării sau rechizite.

„Intrând în casele unde avem copii cu vârstele cuprinse între 3 şi 6 ani şi care provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la grădiniţă, s-a făcut o iniţiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniţă”, a declarat Rovana Plumb.

Introducerea acestei măsuri ar avea un impact bugetar de 39 milioane de lei pe an şi se doreşte adoptarea acesteia de la 1 ianuarie 2016.

Tichetul social va fi distribuit copiilor care provin din familii unde venitul pe membru nu depăşeşte de două ori venitul minim garantat.