Statul va deconta naveta profesorilor

0

Peste 65.000 de cadre didactice  şi persoane care fac parte din personalul didactic auxiliar vor beneficia de plata navetei către locul de muncă. Potrivit unei hotărâri de guvern, adoptată ieri de Executiv, cadrele didactice care merg la locul de muncă fie cu maşina personală, fie cu trenul sau cu ambarcaţiuni îşi vor primi banii înapoi la sfârşitul lunii următoare de la autorităţile locale.

„Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizaţi, la nivel feroviar însă este plafonat la preţul unui abonament CFR, cu ambarcaţiuni, cu orice fel de transport. Noutatea adusă de această HG constă în obligativitatea autorităţilor locale de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei“, a explicat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a precizat că în primele cinci zile ale lunii cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârşitul lunii următoare autorităţile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă este destinată profesorilor şi personalului auxiliar care nu deţine locuinţă în localitatea unde profesează.