Talciocul buzoian se redeschide duminică. Iată în ce condiții

0

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Buzău a decis să redeschidă Talciocul buzoian organizat în Drăgaică. Târgul săptămânal la care participă mii de buzoieni și unde își vând produsele comercianții ocazionali va fi redeschis din 30 august. Cei aflați în căutare de chilipiruri vor trebui să respecte anumite reguli pentru prevenirea răspândirii infecției cu Sars-CoV-2.

Agenții economici care își desfășoară activitatea în talciocul buzoian au obligația de a purta măști de protecție. De asemenea, aceștia trebuie să-și organizeze spațiul astfel încât să permită păstrarea distanței fizice de 1.5 metri între persoane. Pe tarabele lor trebuie să se regăsească anunțuri vizibile referitoare la regulile de distanțare fizică și cele referitoare la accesul în spațiul necesar desfășurării activității. Comercianții din talciocul buzoian vor promova măsurile de igienă individuală, vor dezinfecta frecvent suprafețele utilizate și vor folosi dispensere cu soluții dezinfectante.

Regulamentul pentru prevenirea răspândirii COVID-19 menționează măsurarea temperaturii vizitatorilor cu termometru noncontact la intrarea în incinta târgului. Totodată, la intrare se va efectua și un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie – tuse, strănut, rinoree. Vizitatorii vor avea acces în talciocul buzoian doar dacă poartă mască de protecție, pe care de altfel trebuie să o folosească pe toată durata prezenței în incinta târgului. La intrare va fi și dezinfectant, iar între casele de bilete vor exista paravane despărțitoare, acolo unde este cazul.

Biletele pentru Talciocul buzoian, disponibile de sâmbătă

Autoritățile buzoiene anunță că, ca măsură suplimentară de prevenție, casele de bilete pentru intrarea în Talciocul buzoian se vor deschide încă de sâmbătă. Biletele vor putea fi procurate între orele 10.00 și 17.30. Întrucât există riscul aglomerației,  Societatea Piețe Târguri și Oboare, care răspunde de organizarea târgului, le recomandă tururor buzoienilor să încerce să-și cumpere biletele de sâmbătă.