Tichetele cadou oferite de angajatori de Paște nu se mai impozitează

0
Tichetele cadou

Valoarea acestora nu trebuie să depășească însă 150 de lei.

Tichetele cadou, a căror valoare nu depășește 150 de lei, ce vor fi oferite de angajatori salariaților pentru Sărbătorile de Paște nu vor fi impozitate. Potrivit noului Cod Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, nu sunt impozabile cadourile și tichetele cadou „oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase”, precum și cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, dacă valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie, nu depășește 150 lei. Totodată, aceeași lege stabilește că aceste avantaje, în aceleași condiții de acordare, nu intră nici în baza de calcul al contribuțiilor sociale.

Dacă până anul acesta scăpau de impozitare, în anumite condiții, doar cadourile destinate copiilor și salariatelor, iată că tichetele cadou și cadourile de sărbători sub 150 de lei pe care societățile le vor oferi în această perioadă angajaților nu vor fi impozitate.

Până anul acesta, cadourile erau considerate avantaje în natură sau bani și se impozitau cu 16%. Cheltuielile cu cadourile în bani și în natura erau încadrate în categoria cheltuielilor sociale, deductibile la calculul impozitului pe profit în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului. Din luna ianuarie a acestui an, această cotă a crescut la 5%, astfel entitățile vor putea deduce o suma mai are în astfel de scopuri.