Tudor Gheorghe, în rolul lui Caragiale, astăzi, la Buzău

0


Astăzi, marele artist Tudor Gheorghe va fi prezent la Buzău pentru a ne prezenta cea mai nouă producţie a sa, oraşul nostru fiind inclus în turneul naţional al maestrului, “Nu se poate”, realizat cu ocazia Anului Caragiale.

„Nu se poate cu de toate”, evenimentul pe care maestrul Tudor Gheorghe ni-l va prezenta astăzi în Sala de Spectacole a Consiliului Judeţean, va prezenta auditoriului un Caragiale autentic: “textul la Caragiale este esenţial… Fără trucuri exterioare, fără invenţii, fără farafaslâcuri…”, susţine Tudor Gheorghe.

Naturaleţea maestrului în dorinţa sa de a transmite un mesaj ferm auditoriului său este binecunoscută. Spectacolele sale, indiferent de temă, sunt evenimente pline de vibraţie, ce fac ca spectatorul să rezoneze pe aceeaşi frecvenţă cu el, iar reprezentaţiile sale se transformă de fiecare dată într-o experienţă unică de cultură şi artă pură.

“Textul domnului Caragiale trebuie doar să fie spus. Nu se interpretează! De aceea va fi un şoc, pentru că eu voi spune textele lui Caragiale aşa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie să faci absolut nimic. De ce trebuie să joci teatru? Să te strâmbi?”.

De aceea, “Nu se poate cu de toate”  se va constitui într-un spectacol original ce va dezvălui poezia lui Caragiale în esenţa sa pură, fiind o reprezentaţie menită “sa mulţumească câţiva oameni care nu se lasă păcăliţi de vulgaritate, de lucrurile uşor accesibile”, după cum îşi identifică Tudor Gheorghe auditoriul.

Evenimentul va începe de la orele 19.00, iar preţul uni bilet este de 60 de lei.