Un singur voucher pentru RABLA?

0


Dacă până în prezent s-a bucurat de un succes uriaş, iată că în perioada următoare Programul Rabla ar putea să îşi piardă din notorietate. Şi asta deoarece Guvernul intenţionează să limiteze numărul tichetelor acordate în schimbul casării maşinilor vechi, de la trei la doar unul singur.

„Programul Rabla este unul bun, singurul lucru pe care trebuie să îl studiem este acela că doar România a permis cumularea tichetelor. În Franţa, în Germania şi în alte ţări, proprietarul maşinii care se casează are un tichet pe care îl foloseşte pentru a-şi cumpăra o maşină nouă. În România, s-a dezvoltat în ultima perioadă un fel de piaţă neagră a tichetelor şi se cumulează, ori aici lucrurile trebuie îndreptate. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie un singur tichet, iar această facilitate să fie pentru cel care îşi casează maşina, nu pentru cel care o tranzacţionează, pentru că este un fel de bursă ilegală a tichetelor, nereglementată şi neimpozitată”, a declarat premierul Victor Ponta.

Programul guvernamental de casare a maşinilor uzate, Rabla, permite proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat, primind în schimb trei vouchere în valoare de 3.800 lei fiecare. Proprietarii de tichete fie le pot folosi la cumpărarea unei maşini noi, fie le pot vinde pe piaţa liberă.