Ursus Breweries, cea mai responsabilă companie faţă de mediu din secţiunea industrie/producţie

0

· Societatea a obtinut 5 premii la Gala Green Business Index 2013

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, a fost premiată de cinci ori în cadrul Galei Green Business Index (GBI) 2013, organizată de Asociaţia Green Revolution. Ca recunoaştere a abordării sustenabile faţă de mediul înconjurător, susţinută continuu prin investiţii şi programe de dezvoltare durabilă, Ursus a fost desemnată cea mai responsabilă companie faţă de mediu în domeniul industrie/producţie, câştigând, de asemenea, locul I la patru dintre cele şapte categorii, şi anume dezvoltare durabilă, utilizarea resurselor, starea clădirilor, precum şi managementul deşeurilor.

 Aflat la a patra ediţie, GBI reprezintă recunoaşterea publică a eforturilor de responsabilizare faţă de mediu a companiilor din România şi reflectă gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton faţă de economia verde. Datele privesc modul în care companiile şi-au mobilizat resursele şi şi-au derulat activitatea astfel încât să îşi asigure prosperitatea şi profitabilitatea pe termen lung, luând în calcul, în acelaşi timp,  aspectele sociale şi de mediu în planul de dezvoltare.

Acţiunile şi eforturile întreprinse de Ursus în direcţia celor zece priorităţi de dezvoltare durabilă stabilite la nivel intern de companie urmând modelul global al SABMiller au adus companiei premiul I la categoria „Dezvoltare durabilă”. Demersurile pentru reducerea consumului de apă utilizată în producţie, eficientizarea energetică şi utilizarea de surse de energie regenerabilă, cum ar fi de exemplu biogazul obţinut din staţiile de epurare, au favorizat obţinerea premiului întâi pentru „Utilizarea responsabilă a resurselor”. Mai mult, initiaţivele de reciclare şi reutilizare a ambalajelor, precum şi eforturile de reducere până la zero a deşeurilor rezultate în urma activităţilor desfăşurate, au adus companiei premiul cel mare la categoria „Managementul deşeurilor”, răsplătind eforturile Ursus Breweries de a redirecţiona deşeurile în vederea reciclării.

Totodată, companiei i-a fost recunoscută şi modernizarea şi eficientizarea unităţilor de producţie, investiţiile din ultima perioadă reflectând o producţie performantă şi un premiu pentru categoria “Starea clădirilor”. Aceasta este a cincea categorie în cadrul careia Ursus Breweries s-a clasat pe primul loc, demonstrând responsabilitatea faţă de mediu.  

“La final de an, este o reală bucurie că eforturile noastre sunt recunoscute public, prin premiul cel mare pentru cea mai responsabilă companie, unul dintre cele mai importante privind analiza sustenabilităţii în România. Aflaţi pe lista câştigătorilor GBI pentru al doilea an consecutiv, suntem onoraţi să ne numărăm printre companiile apreciate pentru grija manifestată faţă de mediu. Întotdeauna când vine vorba de performanţă, secretul constă în determinare, muncă şi urmărirea cu perseverenţă a unor obiective pe termen lung. Dorim să le mulţumim organizatorilor pentru acest eveniment şi celor peste 1.400 de colegi care au făcut posibilă obţinerea acestor premii“, a spus Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Parte a grupului SABMiller, Ursus este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Marcile Ursus Breweries sunt Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar şi Pilsner Urquell.