Ursus, primul berar din România recunoscut la nivel global pentru al doilea raport de dezvoltare durabilă

0

Anul 2013 a reprezentat o nouă oportunitate pentru Ursus Breweries de a continua seria investiţiilor în proiectele sustenabile, prin intermediul cărora susţine şi contribuie la dezvoltarea economiei şi comunităţii locale. Fiind una dintre cele mai bune societăţi, rezultatele înregistrate de aceasta în anul financiar 2012-2013 sunt incluse în cel de-al doilea Raport de Dezvoltare Durabilă al Ursus Breweries, care a obţinut certificarea B+ de la Global Reporting Initiative.

Deoarece respectarea normelor de raportare GRI este o dovadă a atitudinii sustenabile recunoscute deja la nivel global, Ursus Breweries devine prima companie din industria berii din ţara noastră care elaborează un raport validat de GRI şi primeşte o notare valoroasă.

”Validarea raportului de către Global Reporting Initiative atestă faptul că Ursus Breweries se numără printre companiile sustenabile recunoscute la nivel global şi ne motivează să continuăm misiunea noastră de a face o diferenţa prin bere. Toate acţiunile noastre, de la dezvoltarea afacerii către un impact economic şi social pozitiv, implementarea de programe de responsabilitate pentru tineri până la cele de scădere a amprentei lăsate asupra mediului, susţin o atitudine responsabilă faţă de generaţiile viitoare, în contextul dezvoltării comunităţilor din care facem parte,” a declarat Diana Klusch, Corporate Affairs Director la Ursus Breweries. 

Transparenţa este o prioritate de bază pentru Ursus Breweries, care publică şi anul acesta un Raport de Dezvoltare Durabilă, pentru a oferi tuturor grupurilor interesate informaţii despre impactul economic, social şi de mediu al companiei. Creând o tradiţie din elaborarea raportului de dezvoltare durabilă, Ursus Breweries utilizează din acest an standarde internaţionale recunoscute precum Pactul Global al Naţiunilor Unite (UN Global Compact) şi Iniţiativa Globală de Raportare (GRI). Acestea reflecta modul în care eforturile depuse de companie generează performanţe pe patru paliere esenţiale: responsabilitate, business, angajaţi şi mediu, în raport cu interesele tuturor partenerilor. 

Pentru că povestea de succes Ursus Breweries este una locală, compania susţine prin demersurile sale atât antreprenoriatul în comunităţile în care-şi derulează operaţiunile, cât şi agricultura locală, de unde provine 70% din malţul folosit în producţie. 

La fel ca şi în perioada trecută, compania a continuat proiecte precum “10 priorităţi. Un singur viitor”, Campania Control Generation pentru încurajarea consumului responsabil de alcool, aplicaţii utile precum ”Hai la Petre” sau “Zero la Mie”.

 În semn de recunoaştere a iniţiativelor sustenabile din 2012, Ursus Breweries a fost desemnată cea mai responsabilă companie faţă de mediu din secţiunea industrie/producţie, în cadrul Galei Green Business Index 2013. Totodată, compania a câştigat premiul I la patru dintre cele şapte categorii din competiţie: dezvoltare durabilă, utilizarea resurselor, managementul deşeurilor şi, pentru al doilea an consecutiv, starea clădirilor. 

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar, Pilsner Urquell şi Miller.