Valoarea tichetului de masă a fost majorată la 9,35 de lei

0


Valoarea nominală a tichetului de masă a fost majorată de l 9 lei cât este în prezent la 9,35 de lei. Măsura a fost aprobată printr-un ordin al ministrului Muncii,Mariana Câmpeanu, aprobat în data de 14 mai, ordin care prevede majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă la 9,35 de lei, precum şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă, de la 400 la 420 de lei.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 142/1998, în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de creşă se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii 193/2006, ţinând cont de evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum total. Astfel, valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată, semestrial, cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, valoarea sumei lunare acordate sub formă de tichete de creşă poate fi indexată semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de INS.