Wizz Air introduce un nou sistem de schimbare a biletelor

0

Compania aeriană Wizz Air va introduce un nou sistem al schimbărilor de bilete. Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea de a modifica data sau ruta de zbor prin achitarea unei taxe în valoare de 50% din tariful biletului iniţial, în limitele unei taxe minime de 10 euro şi unei taxe maxime de 60 de euro, plus orice diferenţă pentru bilete şi pentru taxele de bagaj, între zborul iniţial şi cel nou.

Până acum, pasagerii puteau modifica data sau traseul prin plata unei taxe fixe, în funcţie de timpul rămas până la zbor şi prin achitarea unei diferenţe de preţ, dacă era cazul, între vechiul şi noul bilet. În condiţiile noului sistem, în locul taxei fixe pasagerul va plăti jumătate din suma cu care a cumpărat biletul şi diferenţa de preţ. Acest lucru nu  implica WIZZ Flex şi Plus Fare, servicii ale Wizz Air prin intermediul cărora călătorii pot modifica data zborului plin plata anticipata a unei taxe.

Wizz Air este o companie aeriană low-cost care transportă anual în şi din România peste trei milioane de pasageri. Compania este deţinută de fondul american de investiţii Indigo Partners şi nu are o entitate juridică pe piaţa locală, serviciile fiind facturate la compania înregistrată în Ungaria. Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână de dimensiuni standard. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii.

Fiind cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air operează o flotă de 63 de aeronave Airbus A320 şi oferă mai mult de 380 de rute din 22 de baze, ce leagă 112 destinaţii din 38 de ţări.