Catedrala Sfântul Sava sărbătorește pe 15 octombrie “Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”

0
84


Ziua de 15 octombrie va marca și în acest an “Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor” eveniment ce va fi derulat de Organizația Eternul Miracol Materna Alinare (EMMA).

19 orașe din țară, printre care și municipiul Buzău vor sărbători această zi, eveniment ce va celebrat de asemenea și în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. În orașul nostru, “Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor” va fi organizată la Catedrala Sfântul Sava. Evenimentul presupune ca, la ora 19.00, să se aprindă lumânări în memoria copiilor plecați prea devreme dintre noi. Timp de o oră, lumânările sunt lăsate să ardă, creând astfel un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore. “Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor” se află la cea de-a treia ediție în țara noastră.

EMMA este o organizaţie neguvernamentală non-profit care are misiunea de a reduce mortalitatea infantilă şi de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil.