Cinci societăţi de asigurări au redus RCA-ul pentru tineri

0
119
asigurari tineri

Jumătate dintre societăţile de asigurări autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto (RCA) au transmis Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) notificări privind scăderea primelor pentru tineri. Potrivit unui comunicat al ASF, societăţile de asigurări au termen pană la finalul lunii februarie să revizuiască şi să transmită tarifele de primă RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a întreprins în ultimele trei luni o serie de acţiuni de reechilibrare a primelor RCA, în primul rând pentru tineri, pe trei direcţii majore de acţiune, şi anume reglementare, supraveghere şi protecţia consumatorului.

„Din cele 10 societăţi autorizate să practice asigurări RCA, un număr de 5 societăţi (City Insurance, Euroins, Astra, Generali şi Allianz) – cu o cotă de piaţă de 52,6% – au transmis deja Autorităţii aceste notificări. Modificările au vizat în mare parte reducerea încărcării pentru tineri, urmărindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arată utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior”, se arată în comunicatul ASF.

În România, dintr-un număr total de 3.111.451 de poliţe RCA pentru persoane fizice, în vigoare la 31 decembrie 2014, 47.987 de poliţe sunt aferente tinerilor sub 25 de ani (1,54%).