Yahoo renunță la vechea aplicație Messenger

0
Yahoo Messenger

Compania americană Yahoo va închide aplicația Yahoo Messenger după data de 5 august. Vechea aplicație Yahoo Messenger, a cărei primă versiune a fost lansată în 1998, va dispărea iar locul său va fi luat de una mai nouă, complet schimbată,  lansată de companie în decembrie 2015. Noua versiune a aplicației este disponibilă pentru mobil, web și în cadrul Yahoo Mail, și este diferită din punct de vedere al designului și al funcțiilor disponibile.

După data de 5 august 2016, utilizatorii actuali nu vor se vor mai putea loga sau trimite mesaje pe vechea versiune.

„În decembrie 2015,   am anunțat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web și Yahoo Mail pe desktop, construit pe o nouă platformă modernă, ceea ce oferă utilizatorilor o modalitate rapidă, frumoasă și inteligentă de a trimite – și anula trimiterea de – mesaje, fotografii și imagini animate în 1:1 și conversații de grup. Dacă astăzi oferim interoperare între produsul anterior și noul Yahoo Messenger, încurajăm toți utilizatorii noștri să finalizeze tranziția către noul Yahoo Messenger, pentru că nu vom mai susține platforma anterioară de la data de 5 august 2016. Intenționam să ne concentram eforturile pe noul Yahoo Messenger”, a comunicat compania Yahoo pe blogul său.

Yahoo Messenger a fost lansat în martie 1998 și o perioadă de mai mulți ani, a fost disponibil numai printr-o aplicație desktop, pentru Windows, Mac, Linux și chiar Solaris. Popularitatea serviciului s-a redus odată ce au apărut servicii noi, cum ar fi Facebook Messenger, Twitter, Viber sau WhatsApp.

În luna februarie, Yahoo a scos la vânzare activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, Messenger, serviciul de e-mail și divizia de știri. Runda finală a licitației va începe săptămâna viitoare și se va încheia la mijlocul lunii iulie.