Din 30 mai, producătorii auto se pot înscrie la Rabla

1
se pot înscrie la Rabla

Înscrierile în vederea solicitanților producători în cadrul Programului Rabla se vor derula în perioada 30 mai – 3 iunie 2016, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu. Condiţiile pentru depunerea dosarelor şi documentele necesare producătorilor sau dealerilor auto pot fi găsite în ghidurile de finanţare a programelor Rabla și Rabla Plus, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 397/25 mai 2016 şi pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la secţiunile aferente programelor.

Termenul-limită de depunere a dosarelor în vederea validării este 3 iunie 2016. După această dată, se vor analiza dosarele, se vor soluționa eventualele contestații şi se vor publica pe site-ul AFM lista producătorilor/dealerilor auto validaţi.

Pentru anul 2016, valoarea tichetului pentru Rabla va fi tot de 6.500 de lei ca și în anul anterior. În program sunt admise la casare mașinile mai vechi de opt ani. Vor exista și eco-bonusuri, respectiv de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, dar şi pentru automobilele hibrid, astfel încât cumpărătorii vor putea intra în posesia a maximum 9.000 de lei.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, va exista o primă de 5.000 de lei acordată celor care vor să cumpere un automobil nou hibrid, și o primă de 20.000 de lei pentru o maşină 100% electrică. Persoanele care vor să aplice la Rabla Plus nu sunt obligate să caseze o maşină veche. Dacă, însă, cei care vor casa o maşină veche au în plan achiziţionarea unei maşini electrice, pot intra în posesia unui tichet valoric de 6.000 de euro.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor estimează că prin intermediul acestui program, anul acesta, vor fi scoase din uz 20.000 de maşini vechi, mai vechi de opt ani. Persoanele fizice sau juridice care pot beneficia de aceste facilităţi trebuie să aibă domiciliu sau reşedinţa în România, să nu aibă datorii faţă de bugetul de stat şi să deţină un autovehicul mai vechi de opt ani.

1 COMENTARIU

Comments are closed.