Peste 500 de posturi disponibile pe vasele de croazieră

0
92

Persoanele care intenţionează să lucreze pe vasele de croazieră au posibilitatea de a se înscrie pentru posturile oferite de o companie braşoveană. Job Selection recrutează ospătar, ajutor de oapătar, barman, ajutor de barman, persoane pentru zona de guest activites (sport staff, cuise staff) sau zona de backstage (entertainment, sunet, lumină, etc).

Postul de ajutor de ospătar este cel mai solicitat în prezent de companiile de recrutare specializate pe vasele de croazieră, iar compania Job Selection are o solicitare de peste 500 de posturi până la sfârşitul anului pentru această ocupaţie.

Contractele durează în general şase luni, dar sunt şi unele companii în care durata acestora ajunge la opt, după care urmează două luni de vacanţă şi, dacă s-a agreat la bord cu managementul respectiv, angajatul continuă cu următorul contract. Promovarea la primul contract este rară şi se face de cele mai multe ori începând cu al doilea. Chiar dacă valoarea veniturilor nu este la fel de mare ca în cazul primelor generaţii de vaporeni, un ajutor de ospătar poate câştiga între 700 şi 3.000 de dolari, un ospătar între 2.000 şi 4.000, în funcţie de companie, vapoare, destinaţie, management, cât şi de tipul de pasageri.

Candidaţii ideali pentru un astfel de post trebuie să aibă minimum 21 de ani, vârsta de la care pot mânui băuturile alcoolice potrivit legilor americane şi, deşi teoretic nu există o limită superioară de vârstă, după 35 de ani este dificil de adaptat la volumul de muncă şi la presiunea de la bord. Limba engleză este obligatorie şi eliminatorie şi orice limbă străină în plus reprezintă un avantaj. Nu este necesară o calificare şi chiar experienţă datorită faptului că, în cadrul firmei, au lansat şi un serviciu de training pentru angajaţii de pe vapor. Atitudinea pozitivă este de asemenea importantă, alături de abilităţile de lucru în echipă şi de relaţii cu clienţii, iar restul cunoştinţelor pot fi acumulate în timp.