Au apărut primele două benzinării mobile de pe autostrada A1

0
benzinării mobile

Primele două benzinării mobile ale OMV Petrom au fost inaugurate pe autostrada A1, segmentul Orăştie-Sibiu, la km 76. Cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei a deschis benzinăriile în spaţiile concesionate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în luna iulie. Primele două staţii se află în apropierea localităţii Cristian, la circa 12 km de oraşul Sibiu.

Staţiile au o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin şi este dotată cu trei pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanţi, respectiv benzină standard, benzină Extra 99, motorină standard sau motorină Extra. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea TIR-urilor.

Potrivit reprezentanţilor OMV Petrom, până la sfârşitul lunii noiembrie se intenţionează implementarea a încă opt staţii mobile în spaţiile de servicii de pe autostrăzi. Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele au fost transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare.

OMV Petrom a câştigat licitaţia pentru construirea a zece benzinării în cinci zone de servicii de pe noile autostrăzi – pe autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26, pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20, pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76, pe autostrada Medgidia-Constanţa (A2), km 186, pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.