Fabrica de cărămidă de la Buzău are un nou proprietar

0
cărămidă

Proprietarul Praktiker a vândut firma austriecilor de la Wienerberger

Compania Wienerberger România a cumpărat de la Search Chemicals firma de cărămidă de la Buzău, care include activele societăţii şi o carieră de argilă. Părţile implicate în această tranzacţie au convenit să păstreze confidenţiale informaţiile legate de preţul de achiziţie.

Firma de cărămidă situată în localitatea Berca din județul Buzău se afladin 2014 în proprietatea companiei Search Chemicals deținută de omul de afaceri turc Omer Susli, proprietarul rețelei de bricolaj Praktiker. Deoarece fusese într-o perioadă de conservare de trei ani, aceasta funcționa din 2014 la o capacitate redusă.

Noii proprietari, austriecii de la Wienerberger, intenționează să își îmbunătățească acoperirea geografică pentru activitatea pe care o desfășoară pe piața de zidărie.

„Această achiziţie şi investiţiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieţei locale, atât pe parte de producţie, cât şi pe partea de susţinere a dezvoltării construcţiilor rezidenţiale prin utilizarea de materiale de construcţie de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piaţa românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile şi arată angajamentul companiei de a susţine nevoile unei pieţe în creştere”, a declarat Corneliu Fecioru, directorul general al Wienerberger România.

Wienerberger România are în plan retehnologizarea facilităţilor de producţie în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaţionale ale grupului. Compania este cea mai mare unitate de producție de cărămida Porotherm din țara noastră.

Fabrica de cărămidă de la Buzău a fost înființată în 1970. După 1991, firma a purtat denumirea de Sastuc SA, având ca principal obiect de activitate “Fabricarea cărămizilor, țiglelor și altor produse pentru construcții, din argilă arsă”. În august 2007 își schimbă denumirea în Kronberger Grup SA, iar din 2014 se va numi Sastuc Investment Management SA. Firma buzoiană a intrat în posesia Search Chemical în urma unei tranzacții de 2,94 milioane euro. Afacerea a fost încheiata în luna decembrie 2013, iar până în august 2014, când a fost reluată producția, s-au făcut investiții în reparația utilajelor.