Buzoienii, campioni la reciclare

0
160

Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor Sigurec aparținând Green Group Buzău a reprezentat un adevărat succes. În intervalul 1 august – 31 decembrie 2014, stațiile Sigurec au colectat peste 1.000 tone de deșeuri care au fost trimise direct în fabricile de reciclare din România. Cantitățile de deșeuri preluate prin sistemul Sigurec în ultimele luni ale anului trecut:772.063 unități de ambalaje PET-uri, doze și sticlă, 310.121 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice, 259.063 kg de hârtie/carton.

Buzău este orașul campion la reciclarea echipamentelor electrice și electronice, precum și la deșeurile de hârtie/carton și aluminiu. În ceea ce privește ambalajele PET și sticla, stația amplasată la Carrefour Băneasa este pe primul loc la colectare.

“Prin stațiile Sigurec, oamenii beneficiază de un sistem automatizat de preluare a deșeurilor, fiind în schimb recompensați sub forma de discount la cumpărăturile efectuate în magazinele Carrefour. Totodată, sistemul reprezintă garanția că deșeurile aduse sunt înregistrate și monitorizate și ajung direct în fabricile de reciclare și nu la gropile de gunoi, iar pentru mulți dintre clienții noștri aceasta este adevărata recompensă”, a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group.

Valoarea medie a discountului obținut de o persoană în perioada menționată a fost de 11 lei pentru deșeuri de echipamente electronice și hârtie/carton și 2 lei pentru deșeuri de ambalaje.  Discounturile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doză de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton.

Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram și 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

Din 11 martie 2015, vor fi deschise alte trei stații de colectare, în parcările magazinelor Carrefour Ploiești, Carrefour Colentina și Carrefour Berceni. Sistemul Sigurec poate prelua 10 tipuri de ambalaje şi echipamente electrice sau electronice, în schimbul cărora sunt oferite bonuri valorice.