Doi medici buzoieni, bătaie pe holurile Spitalului Județean. Unul dintre ei suferă însă de tulburări de personalitate

0


Monica Ștefan, medic la Secția de Urgențe și George Mâncu, medic de familie și stagiar stagiar la Neurologie s-au bătut în unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Totul a început cu un schimb dur de replici, după care medicul neurolog şi-a atacat colega alături de care asigura serviciul de noapte. Femeia s-a ales cu câteva zgârieturi şi cu ceva răni la o ureche.

Este pentru prima dată când Colegiul Medicilor se confruntă cu o abatere disciplinară, fapt pentru care conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă în urma căreia s-a stabilit rezilierea contractului încheiat pe o perioadă de trei luni cu medicul rezident.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, se pare, medicul George Frâncu, suferă de mai mult timp de tulburări de personalitate de tip polimorf, o afecțiune psihică ce necesită tratament psihiatric. George Mâncu era venit de la Spitalul Râmnicu Sărat şi efectua gărzi la Neurologia Spitalului Județean din luna septembrie, sub supravegherea medicului neurolog Gheorghe Piticaş, fără a pune însă diagnostice sau să prescrie reţete.