Meciurile din Liga 1 se vor vedea şi pe canalele RCS&RDS

0
banner stire digisport

Compania de cablu RCS&RDS va difuza meciurile din Liga 1 de fotbal începând de luna viitoare. Compania a ajuns la o înţelegere cu noul deţinător al drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 de fotbal – firma Intel Sky Broadcast din Malta, şi a semnat un acord pentru difuzarea meciurilor până în anul 2019.

„Vom transmite în direct Liga 1 şi Cupa Ligii începând cu luna februarie, precum şi următoarele sezoane ale celor două competiţii, până în 2019”, a anunţat compania la sfârşitul săptămânii trecute.

RCS&RDS are peste o jumătate din numărul total de aproximativ 6,6 milioane de abonaţi la servicii TV din România. Anul trecut, compania controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea respinsese de pe o poziţie de forţă negocierile cu ISB, susţinând că „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei”. RCS&RDS a depus de altfel o plângere la Consiliul Concurenţei în legătură cu această procedură, iar autoritatea a declanşat o investigaţie al cărei rezultat nu este însă publicat până în acest moment.

RCS&RDS a mai anunţat că va oferi meciurile de fotbal gratuit pentru baza sa de clienţi, o abordare diferită faţă de cea a rivalilor care solicită aproximativ 10 lei pe lună pentru accesul la meciuri.