Parole mai complicate pentru conturile de pe internet

1
Parole

Persoanele care obișnuiesc să folosească parole scurte pentru conturile de pe internet vor fi nevoite să își antreneze mai mult memoria. Microsoft interzice parolele slabe, astfel că utilizatorii nu vor mai putea folosi combinații de genul „12345” sau „password”.

După câteva incidente de securitate importante petrecute în ultimele luni şi în care au fost implicate servicii online populare, Microsoft a decis să interzică parolele slabe pentru conturile sale. Majoritatea serviciilor online au anumite cerinţe legate de parole, respectiv să aibă o anumită lungime şi să includă cifre sau litere mari.

De cele mai multe ori însă, utilizatorii tind să creeze parole destul de uşoare și care ar putea fi ghicite destul de simplu. Din milioanele de parole apărute pe internet în ultimii ani, cele mai multe sunt cele mai slabe, astfel că Microsoft va interzice folosirea acestora de către utilizatorii serviciilor sale. În condițiile în care o parolă va fi considerată prea ușoară, Microsoft îi va cere utilizatorului să introducă o altă combinaţie.

1 COMENTARIU

Comments are closed.