Scade preţul petrolului

0

Preţurile petrolului se apropie de cele mai reduse niveluri din ultimele patru luni, influenţate de acţiunile chineze care au închis în declin pentru a treia şedinţă consecutiv. Cu toate că în ultima perioadă preţurile la petrol au tot scăzut, acest lucru nu s-a văzut şi în preţurile carburanţilor vânduţi în benzinării.

Indicele Shanghai Composite a închis marţi în declin cu 1,68%, după ce a fluctuat între o scădere de până la 5% şi o creştere de 1%. Indicele a coborât cu 11% din februarie şi cu aproape 30% de la un maxim atins la jumătatea lunii iunie. Indicele Shenzhen Composite a scăzut cu 2,22%, după un declin de peste 6% în timpul şedinţei. Vânzările care au loc pe piaţa chineză sunt considerate un simptom al unor probleme economice mai mari care afectează China, care ar putea reduce cererea din partea unuia dintre cei mai mari consumatori de petrol din lume.

Investitorii în petrol sunt precauţi în ultimele zile şi pe fondul aşteptărilor de creştere a producţiei Iranului. Contractele pentru petrolul cu livrare în septembrie sunt în scădere cu 1,22% la bursa americană Nymex, la 47,12 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor au atins cel mai redus nivel după luna martie. Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, este în declin cu 1,1%, la 52,86 dolari pe baril.