SIE recrutează personal printr-o campanie derulată online

0
SIE recrutează personal

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) derulează o campanie online prin care își promovează oferta de angajare tuturor celor care doresc o carieră în cadrul instituției. Campania a demarat de la începutul lunii mai prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi platformei Google, îndemnând la testarea abilităţilor prin trei tipuri de test: situaţional, de cultura generală şi de inteligenţă.

„A fi angajat al SIE înseamnă să îți dorești să fii cel mai bun. De ce să ai doar un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale? Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie. Vei trăi într-un mediu care te va sprijini să te formezi şi să te dezvolţi atât profesional cât şi personal, încurajându-te să crezi în capacitatea ta de performanţă. Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie”, se arată pe pagina oficială a SIE.

Testul este accesibil prin site-ul SIE, dar şi prin apăsarea butonului „Play Game” de pe pagina de Facebook „Agenţia secretă”. Accesarea testului trimite utilizatorul pe un microsite interactiv, unde, prin alegerea unuia dintre cele trei personaje sugestive, utilizatorul alege de fapt tipul de test, cel situaţional fiind cel mai inedit şi care trimite aplicantul într-o misiune externă. Imaginile folosite de site sunt asemănătoare benzilor desenate şi specifice filmelor cu spioni (un personaj misterios, fumând; imagini cu bărbaţi purtând costum).

Rezultatele testului pot fi primite pe pe adresa de email pe care utilizatorul o va completa la final.

Jocul-test al SIE este doar o tehnică de promovare a campaniei reale de recrutare care are tinerii ca public-ţintă. Actuala campanie de promovare a ofertei de carieră/ de recrutare on-line se desfăşoară pe o durată de două luni și a fost lansată ca urmare a adaptării comunicării SIE, începute anul trecut, schimbare care vizează targetul tânăr.

Pentru a angajat al SIE, candidații trebuie să fi absolvit cu diplomă de licenţă o instituţie de învăţământ superior acreditată și să aibă vârsta de până în 35 de ani. Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

Pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris. De asemenea, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie. Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii.

Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj. De asemenea, timpul de lucru este flexibil.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) este instituţia de stat specializată în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.