Percheziții pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală, fals și spălare de bani

0


Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Buzău, Bucureşti, şi Ploieşti, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 6 milioane de lei. Astfel că, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Ploieşti au demarat opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din cele trei orașe menționate.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, sub coordonarea liderului reţelei, Şerban Gheorghe, au utilizat nouă societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului de stat.

Potrivit DIICOT, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele "fantomă", persoanele suspectate în acest caz au dedus ilegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 2.600.000 de lei.

De asemenea, în cursul anului 2010 membrii grupării au indus în eroare reprezentanţii S.C. L Imex S.R.L. Ploieşti, cu ocazia desfăşurării unor operaţiuni comerciale, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 3.200.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurător pe mai multe imobile în valoare de aproximativ patru milioane de lei