Vom avea doar televiziune digitală. Din anul 2015.

0

 

Începând cu iunie 2015, televiziunea din ţara noastră nu va mai funcţiona în sistem analog, ci doar digital, potrivit obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, strategia fiind aprobată de Executiv. Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional a fost aprobată prin hotărârea Guvernului.

Acest proiect se va desfăşura până data de 17 iunie 2015, conform obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţionala de Telecomunicaţii. Aceasta dată este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de ţările vecine, care au implementat sau sunt în curs de implementare a serviciilor digitale.

Iniţiatorul acestei strategii este Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională, care a arătat că aprobarea documentului creează premise ca, până la sfârşitul anului, în România să funcţioneze o reţea de televiziune digitală, cel mai probabil gestionată de Societatea Română de Televiziune, pe structura TVR 2.