Buzăul, printre beneficiarii celor mai sume la a doua rectificare bugetară. Peste 9,9 milioane de lei vor fi alocaţi judeţului la finalul lunii

0
9


Judeţul Buzău va beneficia de 9.912.000 de lei la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an programată pentru sfârşitul lunii octombrie. În acest sens,  Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru spitale, pentru indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi şi pentru plata arieratelor unităţilor administrativ teritoriale către firme. Judeţul nostru se află astfel printre beneficiarii celor mai mari sume, alături de judeţele Brăila, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Suceava, Vrancea, Gorj, Mehedinţi, Constanţa şi municipiul Bucureşti.

Ultima rectificare bugetară a fost efectuată de Guvern în data de 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei fiind alocaţi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilități.

Banii care vor fi alocaţi suplimentar provin din accize (210 milioane lei), închirierea benzilor de frecvenţă 4G (908,2 milioane lei), venituri nefiscale (685,7 milioane lei), alte impozite pe profit, venit şi câştiguri din capital de la persoane juridice (90 milioane lei). Pentru datoriile spitalelor, cu termen de plata mai vechi de 90 zile, vor fi alocate 147 milioane lei.

Rectificarea se bazează pe datele economice care relevă o creştere a Produsului Intern Brut de doar  aproximativ 1%  faţă de 1,8-2,3% cât s-a estimat pentru acest an şi un PIB în valori nominale majorat la 607,3 miliarde lei, de la 579,6 miliarde lei, prin recalculare valorii nominale pentru anii 2009 şi 2010 şi publicarea datelor provizorii pe 2011 de către Institutul Naţional de Statistică.