Internetul – coșul de cumpărături al buzoienilor

0
124


Buzoienii au început să prindă gustul cumpărăturilor pe internet, ba mai mult şi al plăţii fcturilor online. De altfel, în întreaga ţară luna aceasta au fost înregistrate comenzi semnificative. În acest sens, valoarea comenzii medii a depăşit pragul psihologic de 50 de euro şi a ajuns la valoarea de 53,15 euro, echivalentul a peste 235 de lei.

Potrivit unui studiu realizat de ContentSpeed, cea mai mare valoare a comenzii medii a fost în Regiunea Bucureşti – Ilfov, zonă în care clienţii au plătit, în medie, 71,2 euro pentru cumpărăturile online. Aceasta este urmată în clasament de Regiunea de dezvoltare Sud-Est, din care fac parte judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, zonă în care comanda medie a atins pragul de 59,23 euro, devansând cu peste 6 euro media naţională.

Apetitul pentru cumpărăturile online este în continuă creştere, consumatorii preferând achiziţiile online pentru anvelope, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse electro-IT, cărţi, articole de bricolaj şi produse pe care fiecare cumpărător le foloseşte pentru propriul hobby.

Pe locul trei în topul celor mai mari comenzi medii la nivel naţional se situează Regiunea de dezvoltare Sud, unde cumpărătorii au plătit, în medie, 56 de euro pentru cumpărături online, în timp ce cea mai scăzută valoare a comenzii medii la nivelul ţării, de 43,5 euro, s-a înregistrat în Regiunea de dezvoltare Nord-Est, formata din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Tendintele de shopping pe internet nu doar cresc piaţa de comerţ online şi influenţează dezvoltarea şi crearea site-urilor de produse, ci şi activitatea societăţilor de curierat.