Rovinieta va putea fi plătită prin SMS și în rețeaua Vodafone

0
104


Începând de luni, conducătorii auto pot plăti tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale pentru o zi sau o săptămână prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) şi în reţeaua Vodafone, această opţiune fiind lansată în decembrie în reţeaua Orange. 

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătită) va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului. Acesta va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la cel total al tranzacţiei. Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA" şi va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

În condițiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

Prin acest serviciu pot fi achiziţionate roviniete pentru o durată de o zi sau şapte zile. Costul asociat emiterii rovinietei cu o durată şapte zile este de 2,74 euro pentru un autoturism şi de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Pentru clienţii cu abonament Vodafone, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele preplătite – Vodafone, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.