Tichetele Rabla se distribuie din această săptămână

0
114

Voucherele Rabla vor fi distribuite începând cu sfârșitul acestei săptămâni, până atunci dosarele colectorilor şi dealerilor fiind în evaluarea Administraţiei Fondului pentru Mediu. 393 de dosare au fost depuse în cadrul Programului din 2013acest an, 288 aparținând colectorilor și 105 producătorilor sau dealerilor auto.

”Procedura în ceea ce priveşte tichetele în Programul de Înnoire a Parcului Auto continuă. S-a finalizat procedura de depunere a dosarelor. În momentul acesta, Administraţia Fondului pentru Mediu evaluează acele dosare. În acelaşi timp, la nivel naţional, inspectorii Gărzii de Mediu, împreună cu reprezentanţii Fondului pentru Mediu, verifică dacă acei colectori şi dealeri îndeplinesc criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare, în aşa fel încât, după etapa de evaluare, să se posteze pe site lista cu toţi cei care au îndeplinit toate condiţiile şi să înceapă distribuirea tichetelor. Estimăm că, în cursul săptămânii viitoare (3-8 iunie), după miercuri, adică joi sau vineri, va începe distribuirea tichetelor valorice”, a afirmat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

În acest an, Fondul de Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Potrivit noilor reguli, în 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât era în 2012.

Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.