Voucher de 1.500 de euro pentru Rabla 2013

0


Cu toate că nu mai știam nimic de ceva vreme despre ce se va întâmpla cu programul Rabla în acest an, iată că ministrul mediului Rovana Plumb intenționează să deruleze în continuare programul. Aceasta vizează însă o serie de schimbări printre care creşterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.

Astfel, proprietarii care doresc să își achiziționeze un autoturism nou prin programul Rabla 2013 ar putea utiliza un singur voucher a cărui valoare să fie de 1.500 de euro. Totodată, Rabla 2013 ar putea începe în luna martie și se poate aplica și maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2.

În prezent, prin programul Rabla, o persoană poate cumpăra o maşină nouă prezentând, pentru o reducere mai mare, până la trei vouchere, dat fiind faptul că acestea pot fi tranzacţionate pe piaţa liberă.

În prezent, tichetele sunt acordate proprietarilor care îşi casează maşinile prin firmele colectoare (REMAT-uri), cărora Administraţia Fondului de Mediu le repartizează aceste vouchere.